Activiteiten3 juli - Yoga in het park voor het goede doel

Maandag 3 juli 2023, van 9.30 tot ca 10.30 uur, organiseert de Baarnse yoga docente en coach, Juliette Jansen, een yoga-en qigong les voor het goede doel in het prachtige Cantonspark in Baarn.

Het is een buitenles met Yoga- en Qigong oefeningen, met als thema: op reis langs de 5 elementen.

Neem gerust een vriend of vriendin mee.

U kunt na afloop een bijdrage geven. De totale opbrengst gaat naar de organisatie Kinderen van de voedselbank via PIT Baarn.Aanmelden of meer informatie via:
Whatsapp: 0639575097
email: kindercoaching@gmail.com
www.kindercoaching.nl


9 juni - Alpaca's en Yoga/qigong workshop

Beste yoga cursisten,

Linda Groot van de Gooische Alpacaboerderij in Eemnes en Juliette van het yogacentrum eemland willen jullie uitnodigen om deel te nemen aan een leuk programma op vrijdag 9 juni van 10.00 tot 12.00 uur.

Gelegen op de Wakkerendijk 198 bevind zich een Alpacaboerderij. Nu lijkt het ons leuk om samen met jullie daar een leuke ochtend door te brengen om helemaal zen te worden tussen de alpaca’s.

Programma is als volgt:
Ontvangst in onze gezellige stal waar een korte uitleg is over de alpaca’s in het algemeen, daarna gaan we met wie dat leuk vindt een korte wandeling doen op eigen terrein met de alpaca’s .

Bij terugkomst is er thee met iets lekkers en is er tijd om de alpaca’s te voeren.

We sluiten de ochtend af met een Qi gong/yoga lesje uiteraard tussen de alpaca’s.

Dit alles duurt 2 uur en de kosten daarvan zijn €35.00

Jullie kunnen je opgeven bij Linda Groot per whatsapp op telefoon nummer 0652866510 Onder vermelding yoga Voor & achternaam. Telefoonnummer.
Je ontvangt een betaalverzoek deze mag je na ontvangst overmaken hierna ontvang je een bevestiging en een routebeschrijving .

Indien mogelijk is per fiets komen heel fijn, aangezien we een beperkt aantal parkeerplaatsen bezitten.
Het gaat door als er minimaal 10 personen zich melden en de max is 20 personen wees er dus snel bij want vol = vol.

Nb: De workshop is geschikt voor volwassenen !


Wu Xing inspiratiekaarten

April 2023 - een nieuwe set kaarten gebaseerd op de Chinese filosofie


Baarnse yogadocent en coach Juliette Jansen maakte zelf, in november 2022 al,een set inspiratiekaarten voor haar Yin Qi Yoga-lessen, omdat deze set nergens te vinden was. Eenvoudig gelamineerde kaartjes in een simpele houten theekist. Cursiste Mariska Schotman zag haar idee en bood aan het mooi vorm te geven en zo is de samenwerking ontstaan. Eind april 2023 is de eerste druk verschenen!

Na heel wat uren werk en overleg is het dan zover, de set Wu Xing inspiratiekaarten is nu al, na een paar weken, toe aan een tweede druk. Deze set is gebaseerd op 5-elementenleer vanuit de Chinese filosofie en bestaat uit 70 kaarten met op elke kaart een inspirerende zin. Voor elk element, te weten hout, vuur, aarde, metaal en water zijn er 14 kaarten.

De 5 elementen heten in het Chinees Wu Xing. Wu betekent vijf en Xing bewegen. Deze elementen vind je in de natuur, zoals de wisse­lingen van de seizoenen, welke ook de mens beïnvloeden. Elk element is verbonden met een seizoen, kleur, emotie, smaak etc. Zo hoort de lente bij het hout­element, wat staat voor groei en bloei in de natuur, maar ook in jezelf. Welke doelen wil jij nog verwezenlijken?

Hoe gebruik je de Wu Xing inspiratiekaarten?

Spreid de kaarten uit en kies een kaart op je gevoel. De tekst die er op staat kun je affirmeren. Dan bekrachtig je de tekst voor jezelf door regelmatig te lezen. Je kunt ook heel bewust per element of per seizoen de bijbehorende kaarten neerleggen en dan je keuze maken.

De set is ook een mooie aanvulling tijdens de lessen voor docenten die met de 5 elementen werken, zoals bij: Yin Yoga of Qi Gong. Tevens te gebruiken bij Feng Shui, TCM, acupunctuur, coaches en eigenlijk voor iedereen die zich wil laten inspireren door de filosofie van de 5 elementen.

Deze inspiratiekaarten worden geleverd in een mooi geborduurd tasje met een Chinees geluksmuntje. De luxe set is van een degelijke kwaliteit en het formaat is per kaart ca. 125 bij 85 mm.

Reacties van mensen die de set hebben ontvangen:

Ik ben heel blij en verrast door jullie prachtige kaartenset!!! Ik ga ermee aan de slag!

Wat een mooie set inspirerende kaarten. Ik kan deze set ook in mijn praktijk en tevens in een gespreksgroep gebruiken.

Wat een prachtige set, ziet er geweldig uit!

Wat hebben jullie een super mooie set ontworpen, vanmorgen na de yogales direct besteld.

De zinnen op de kaarten zijn helder en brengen je dichter bij je eigen gevoel.

Ik wil de set graag aan mijn cursisten laten zien van de voetreflexopleiding!

Ik heb zojuist jouw kaartenset ontvangen. Heel mooi, dank je wel. Ik denk dat ik ze heel goed kan gebruiken, zowel in mijn Tai Chi Qigong lessen en eveneens in de Yin Yogalessen. De Vijf Elementen Filosofie vind ik zo prachtig.


2020 - Donderdagavond januari tot en met mei


Lessenserie van 10 lessen Yin Yoga


2019 - Donderdagavond najaar/winter


lessenserie van 8 lessen Yin Yoga


2017 - Juliette en haar hond Mila zijn een gecertificeerd team geworden


Op 28 augustus 2017 zijn Juliette en haar hond Mila een gecertificeerd team (dierbegeleider Animal Assisted Interventions) geworden. Therapiehond Mila kan onder begeleiding van Juliette worden ingezet bij allerlei activiteiten binnen de doelen van coaching.


2009, 2011, 2013 - Creatieve Yoga


Afwisselende, speelse lessenserie of workshop met veel ruimte voor schilderen, spel, kinderyogaoefeningen, visualisaties en ontspanning.

In deze tijd met veel invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld de computer, is het voor veel kinderen een uitdaging bij zich zelf te blijven. Creatieve Yoga is een heerlijke tegenhanger waar uw kind zichzelf en zijn binnenwereld beter leert kennen. Uw kind wordt leniger, meer ontspannen en creativiteit wordt gestimuleerd. De oefeningen zijn geschikt voor kinderen van de basisschool vanaf 5 jaar.

Workshop, lessenserie ook op aanvraag, bijvoorbeeld voor basisscholen.2012, 2013 - Droom en Doe Dagen


De Droom en Doe Dagen bestaan uit de volgende activiteiten:
- Yoga, een feest van beweging en rust op een speelse manier
- Visualisatieoefeningen, een manier om wakker toch te dromen en daarna creatief aan de slag
- Buitenspel
- Zang en kampvuur

De Droom & Doe Dagen worden geleid door Juliette Jansen, kindercoach en schoolyogadocent en Mireille Verheijen, yoga, dans- en dramadocent.Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden
Klachtenprocedure

Copyright © 2024
Juliette Jansen Coaching & Yoga