Hoogsensitieve kinderenHoogsensitieve kinderen nemen veel waar. De Amerikaanse psychologe Elaine N. Aron, de grondlegster van het begrip hoogsensitiviteit, noemt twee aspecten die kenmerkend zijn voor het hoog sensitieve kind: ‘de neiging veel op te merken’ en ‘diep te reflecteren alvorens te handelen.’ Door de combinatie van beide aspecten kan een hoogsensitief kind angstig lijken, maar is er in feite vooral sprake van behoedzaamheid.

Soms zijn er te veel prikkels voor een hoogsensitief kind (‘overprikkeling’) en dit kan zich uiten in teruggetrokken of juist in heel druk gedrag, woedeaanvallen, hangerigheid, op zichzelf willen zijn, huilen, boosheid of concentratieproblemen. Hoogsensitieve kinderen voelen zich het meest op hun gemak bij volwassenen die rustig en oprecht met hen omgaan. Dan durven zij zichzelf te laten zien en blijken het spontane, communicatieve, sociale, creatieve en intelligente kinderen die veel te vertellen hebben.

Bron: www.lihsk.nl

Juliette:

“In verhouding komen er veel kinderen, maar ook volwassenen die hoogsensitief zijn bij mij in de praktijk. Toen ik zelf kind was, zou ik het fijn hebben gevonden als er enige begeleiding was geweest.”

“Gelukkig heb ik als volwassene wel informatie gevonden die kan ondersteunen. Ik vind het erg fijn om hoogsensitieve kinderen te begeleiden. Door hun sterk ontwikkelde intuïtie komen zij in mijn praktijk snel tot oplossingen. Dit is echt een kracht van sensitieve kinderen en volwassenen.”

HSP test voor kinderen


Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden
Klachtenprocedure

Copyright © 2024
Juliette Jansen Coaching & Yoga